Gel nagels

Gelnagels of acrylnagels: wij leggen graag het verschil uit?

 

Voor een vrouw zijn verzorgde handen en nagels een must. Prachtige nagellak of kunstnagels dragen hier zeker toe bij. Wanneer je ervoor kiest om kunstnagels te zetten, heb je twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor gelnagels of acrylnagels. Wat juist het verschil is tussen de twee en wat de voor- en nadelen van beide zijn, vertellen we je graag!

Wij zetten geen acrylnagels maar leggen je wel graag de verschillen uit.

 

Het zetten van gelnagels


 

gelnagels

 

Laten we beginnen met de eerste mogelijkheid: gelnagels. Wens je verstevigde nagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Om de nagels te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van  zogenaamde tips of van sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht.

Als je gelnagels laat plaatsen worden je nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten. Als je een verlenging kiest, heb je keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt. Als je voor tips kiest, worden deze op je nagels gelijmd en naar wens in model gevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je voor sjablonen, dan maak ik gebruik van een flexibel sjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert het gevoel van een natuurlijke verlenging.

 

 

Voordelen van gelnagels


 • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.
 • Diverse mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art.
 • Ze hebben een glanzend oppervlak.
 • Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels.
 • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht.

 

Nadelen van gelnagels


 • Gelnagels zijn minder robuust dan acrylnagels en hierdoor soms minder bestand tegen stoten.

 

Het zetten van acrylnagels


Acrylnagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. De acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samenhecht tot een kneedbaar bolletje.

Je hebt de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor je nagel. Als dit is aangebracht, gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. De acryl wordt in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit. Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.

Voordelen van acrylnagels


 • Acrylnagels zijn enorm stevig.
 • Doordat acrylnagels hard zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden.

Nadelen van acrylnagels


 • Door de harde materie op de nagels, worden acrylnagels vaak ervaren als dik
 • Doordat de acrylnagel niet flexibel is en dus niet meebuigt, kan bij zwaar stoten de nagel ombuigen en lelijke breuken vertonen. Dit is natuurlijk uitzonderlijk.
 • Acrylnagels hebben weinig glans. Extra nagellak is een must om ze te doen glanzen.
 • Het aanbrengen van acrylnagels brengt penetrante chemische geuren met zich mee. Dit wordt doorgaans als onaangenaam ervaren

WAT IS DE BESTE KEUZE?


Onze voorkeur gaat uit naar gelnagels. Ze zien er niet enkel natuurlijker uit, ze voelen ook natuurlijker dan acrylnagels doordat ze flexibeler zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden met gelnagels iets uitgebreider dan bij acrylnagels.

×

Hallo!

Klik op onderstaande afbeelding om een WhatsApp bericht te sturen of stuur een e-mail naar pedicure@058nu.nl

× Stel gerust je vraag?